- Prvo i osnovno nam je da odblokiramo račun što bi predstavljalo osnovu stabilizacije kluba - kaže Jokić. - Sa Poreskom upravom smo na vezi gotovo 24 časa dnevno i imamo nagoveštaje da će dug biti reprogramiran. Radimo neprestano na pribavljanju dokumentacije i neophodne "papirologije" a značajna je činjenica da na rešavanju tog problema postoji dobra volja sa obe strane.

 

Kada možete očekivati dobre vesti?

- Klub je već ispunio neke obaveze prema državi i očekuje se odgovarajuća reakcija, tako da smatramo da u tom pravcu sve ide pozitivno. Ipak, više ćemo znati iduće nedelje.

Hoće li trener Marko Nikolić ostati i na proleće na kormilu kluba?

- Ostaće, 99 odsto. Razgovarali smo i razgovaraćemo. Nema boljeg od njega, bez obzira na to što su se desila dva kiksa, a neuspesi su jednako kao i uspesi sastavni deo sporta. U ovoj situaciji kada, kažem, imamo more problema, nema ni mesta ni vremena niti sredstava razmišljati o nekom drugom.

Razmišlja li se o upražnjenom mestu sportskog direktora?

- Trenutno nismo u prilici da mislimo o tome. Sagledavamo složenu situaciju sa svih strana da bismo što pre i što uspešnije stabilizovali klub i još bolje funkcionisali. Iskreno, gledamo da sačuvamo svaki dinar a onaj ko sedne u fotelju sportskog direktora zahtevaće i odgovarajuću platu. Istina, bilo je priče na tu temu, pominjana su ugledna imena ali ima vremena za rešavanje tog pitanja.

U skladu s merama racionalizacije zahvalićete se i nekim igračima a Stefan Denković je već podneo zahtev za raskid ugovora?

- To je istina ali još mnogo stvari po tom pitanju nismo definisali. Prelazni rok se približava i odredićemo se na osnovu potražnje. Takva je situacija u Evropi i moramo sačuvati igrački kadar za prolećne izazove. Ipak, ne bih sada na tu temu jer je smatram još rano i svakoj odluci prethodiće razgovori i konsultacije - zaključio je Jokić.


TROFEJ
KUP Srbije, trofej koji Vojvodini nedostaje u klupskim vitrinama, i dalje je najveća želja kluba sa "Karađorđa".

- Na Upravi je da profesionalnom pogonu omogući vrhunske uslove za to. Crvena zvezda je najteži ali ne i nepobediv suparnik i svakako da Vojvodina ima šansu za plasman u polufinale - kaže Jokić.
S.Bajić