ODBOJKAŠIMA Vojvodine NS seme dogorelo je do noktiju. Novosađani danas (18.00) na svom parketu moraju da savladaju Crvenu zvezdu ukoliko žele da produže polufinalnu seriju. U suprotnom Beograđani, koji vode sa 2:0 u pobedama, plasiraće se u finale.

 

- Za nas je ova utakmica biti ili ne biti - jasan je iskusni tehničar Vojvodine Veljko Petković. - Moramo da odigramo najbolje što umemo kako bismo prekinuli neugodan niz poraza. Mislim i da je red da pobedimo i produžimo seriju što je moguće duže.

 

Nekadašnji reprezentativac ističe da su popravili igru u odnosu na ligaški deo, ali da moraju da budu mnogo bolji ukoliko žele da posle dve godine savladaju Beograđane. Na opasku da posle dva i po seta stanu kaže:

 

- Kratko sam u ekipi da bih mogao da dam pravi sud. Možda je više psihološki, nego igrački pad. U drugom meču imali smo dosta nerealizovanih prvih napada. Zvezda igra odlično u odbrani, zbog čega je imala lake kontranapade.

 

Zvezdaši hoće da finale izbore već danas, jer ne žele da "razigraju" Vojvodinu.

 

- Duel sa Novosađanima moramo shvatiti veoma ozbiljno - izričit je korektor Dušan Petković. - Kvalitetni su i ne smemo da im dozvolimo da se okuraže. Recept za pobedu je da odigramo na maksimalno visokom nivou i da želimo pobedu.
S.K.